-
2021
- mån, 22nd: Raviolo med Getostkräm & Äggula
- sön, 21st: Glutenfri Citron- & Vallmokaka med Glaze
- tis, 16th: Semmelgröt
- fre, 12th: Vegansk No-Bake Semmel-Cheesecake
- fre, 12th: Vivoli Gelateria i Florens
- tor, 11th: Gröt med Pistagesmör & Karamelliserad Banan
- tis, 9th: Cannoli Siciliani
- mån, 8th: Neapolitansk Pizza – ett UNESCO världsarv
- mån, 8th: Äggröra med Banan & Jordnötssmör
- fre, 5th: Fluffiga Matchapannkakor
- ons, 3rd: Bakad Pumpa med Ostsås
januari (14)
tis, 26th: Caponata – Grönsaksröra från Sicilien
sön, 24th: PB&J French Toast på hembakat Briochebröd
tor, 21st: Gnocchi med Tomatsås, Mozzarella & Parmesanost
tor, 21st: Hemmagjord Snickersglass (utan glassmaskin)
tor, 21st: Chocolate Chunk Cookies med Jordnötter
tis, 19th: Soffritto – grunden till de italienska klassikerna
mån, 18th: Smörigt och Fluffigt Briochebröd
tor, 14th: Äggnudlar med Grönsaker och Lax
ons, 13th: Blåbärsbullar med Vaniljkräm
tis, 12th: Frasiga Biscuits med många lager
lör, 9th: Hummus med Ugnsbakade Morötter & Pesto
tor, 7th: Scaccia Ragusana – fyllt bröd från Sicilien
ons, 6th: Pumpasoppa med Ingefära & Kokos + Quesadilla på Libabröd
2020
tis, 22nd: Parmesankex med Salvia
sön, 20th: Lasagne alla Bolognese
fre, 18th: Tarte Tatin med Schalottenlök
tis, 15th: Pannkaksmuffins
sön, 13th: Lussepizza med Mascarpone & Päron
tor, 10th: Sega Saffranskakor med Vit Choklad & Pistagenötter
sön, 6th: Saffransscones med Pistagenötter & Apelsin
lör, 5th: Söta Arancini med Choklad & Apelsincurd
november (16)
mån, 30th: Smördeg med Karamelliserad Lök, Stekta Päron & Brie
lör, 28th: Saffransbullar med Apelsincurd & Pistagenötter
mån, 23rd: Smashed Potatoes med Parmesan & Miso-Majjo
fre, 20th: Havregrynsgröt med Ricotta
tis, 17th: Den ultimata Milanoguiden
mån, 16th: Mördegskakor med Honeycomb
lör, 14th: French Toast Croissant
tor, 12th: Veganska Hamburgare
sön, 8th: Pasta med Pumpasås & Saltrostade Nötter
lör, 7th: Vegansk Kladdkaka och/eller Chokladpudding (ett recept – två versioner)
fre, 6th: Aperitivo – så mycket mer än en bitter drink
tor, 5th: Grillad Croissant fylld med Jordnötssmör, Banan & Choklad
tis, 3rd: Pumpa med Ricotta & Brynt Smör med Vindruvor, Kapris och Pumpafrön
sön, 1st: Silkestofu & Aubergine i Vitlöksmarinad
sön, 1st: Söndagsfrukosten!
oktober (16)
ons, 28th: Misostekta Brytsockerärtor med Ris
mån, 19th: Pumpakaka med Cream Cheese Swirl & Crumble
lör, 17th: Risotto alla Milanese – Saffransrisotto
tor, 15th: Un caffè sospeso, per favore
ons, 14th: Cotoletta di Melanzane – Dubbelpanerad Aubergine
tis, 13th: Vegansk & Glutenfri Pumpapaj med Kanderade Nötter
sön, 11th: Pasta all’Arrabbiata
fre, 9th: Pumpalasagne med Brynt Smör, Salvia & Stracchino
ons, 7th: Ricotta Hotcakes med Lönnsirap & Fikon
tis, 6th: Jag trivs bäst i öppna (piemontesiska) landskap
mån, 5th: Sardinska Culurgiones – Ravioli fyllda med Potatismos
lör, 3rd: Doughnuts gjorda på potatismos (!)
fre, 2nd: Giovedì Gnocchi, Venerdì Pesce, Sabato Trippa
fre, 2nd: Kanelbullar med Crumble
tor, 1st: Helgfrukosten!
september (19)
mån, 28th: Hasselbacksäpple med Crumble & Yoghurt
sön, 27th: Hemmagjorda Gnocchi med Smör & Salvia
sön, 27th: Kanelbullar med Hemmagjord Mandelmassa
fre, 25th: Fare la Scarpetta – att göra en liten sko
fre, 25th: Gröna Bönor med Smör, Parmesan & Vitlök
ons, 23rd: 3 x Morot
tis, 22nd: Pesto på Morotsblast
mån, 21st: Broccoli & Zucchinisoppa med Miso & Lime
sön, 20th: Amerikanska Pannkakor med Lönnsirap & Blåbär
sön, 20th: Smördeg med Svamp, Salvia, Keso & Pecorino
fre, 18th: La Mantecatura – det italienska kökets största hemlighet
tor, 10th: Vegetarisk Carbonara med Skogschampinjoner
ons, 9th: TomatArancini med Vispad Getostkräm
tis, 8th: Enkel Tomatrisotto
mån, 7th: Västerbottenostpaj + Cheesecake = Sant
ons, 2nd: Mitt första surdegsbröd
ons, 2nd: Björnbärskaka med Hemmagjord Vaniljsås
tis, 1st: Veganska Dumplings/Potstickers
augusti (13)
tor, 27th: Följ Primavera Content med Bloglovin’
ons, 26th: Glass med smak av Lemoncurd, Limoncello & Turkisk Peppar
tis, 25th: Att du behöver veta om italiensk focaccia + receptet
sön, 23rd: Vaniljbullar med Lemoncurd & Vallmofrön
tor, 20th: Klassisk Lemoncurd
ons, 19th: Toast med Ricottakräm & Friterad Zucchini
tis, 18th: Här är Milanos 10 bästa Gelaterior
tis, 18th: Muhammara – Paprikaröra från Syrien
mån, 10th: Bucatini all’Amatriciana
sön, 9th: Världens godaste glass är italiensk
tor, 6th: Infria drömmen om Italien på en agriturismo på landet
sön, 2nd: Aprikosgalette med Reducerat Kokossocker
juli (18)
tis, 28th: Quesadilla på Sötpotatistortilla
tis, 28th: Surdegsmacka med Burrata & Ansjovis
mån, 27th: Glutenfria & Veganska Sötpotatistortillas
lör, 25th: Upplev Portofino i Soluppgången
lör, 25th: Kladdiga Bananbrownies med Jordnötsswirl
tis, 21st: Bakade Äpplen fyllda med Jordnötssmör, Mandel & Kanel
sön, 19th: Borani på Broccoli och Miso
sön, 19th: Salladswraps
fre, 17th: Vandring vid Comosjön – en perfekt utflykt från Milano
ons, 15th: Glutenfri Banankaka med Kanel- & Yoghurtfrosting
ons, 15th: Bruschette med Ricotta & Körsbär
sön, 12th: Sötpotatis med Smörstekt Persika & Myntapesto
ons, 8th: Bakad Banan- & Kesosufflé
ons, 8th: Ricottakräm med Grönsaker & Krispig Tofu
sön, 5th: Snickersbullar med Salt Kolasås & Jordnötter
lör, 4th: Salt Kolasås (kokad utan termometer)
fre, 3rd: Iransk Borani på Rödbeta
juni (21)
tis, 30th: Cantaloupe #Nicecream
mån, 29th: ”Andar per Ombre” – aperitivo på venetianskt vis
tor, 25th: Toast med Gröna Ärtor, Ricotta & Mynta
tis, 23rd: Cheesecake gjord på Keso & Yoghurt
sön, 21st: Mosade Morötter med Ruccola-Pesto
tor, 18th: Jordgubbsbullar
ons, 17th: Tarteletter med Grekisk Yoghurt & Fikon
ons, 17th: Rostade Tomater med Syrlig Yoghurt
mån, 15th: Topp 5 bàcari att besöka i Venedig för ett glas vin
fre, 12th: Körsbärssylt med Chiafrön & Lakrits
ons, 10th: Enkla Laxbiffar
ons, 10th: Ärtkräm med Getost & Basilika
tis, 9th: Auberginerullader fyllda med Ricotta- & Basilikakräm
lör, 6th: Tofu & Enoki i Soja-Chili-Vitlöks-marinad
lör, 6th: Pavlova med Vaniljkräm, Grädde & Jordgubbar
fre, 5th: Glutenfria Bananmuffins med Bananfrosting
tor, 4th: Udonnudlar med Chiliolja & Sesamfrön
tis, 2nd: Friterad Enokisvamp med Saffranskräm
mån, 1st: Cicchetti – tapas på italienska
mån, 1st: Nektarinsallad med Burrata & Stekt Majs
maj (15)
lör, 23rd: En dag i Sirmione, Gardasjön
ons, 20th: Smördegsflarn med Sötpotatis & Misokräm
tis, 19th: Frukostskålen som blev en Frukosttallrik
mån, 18th: Saftig Äppelkaka med Hemmagjord Vaniljsås
fre, 15th: Sötpotatisnachos
ons, 13th: Tarteletter med Chiapudding & Frukt *Lyxfrulle*
tis, 12th: Orecchiette med Citron- & Ricottasås
sön, 10th: Friterade Zucchiniblommor
sön, 10th: Banan & Jordgubb Smoothie Bowl
sön, 10th: Agnolotti fyllda med Ricotta, Spenat & Parmesan
tis, 5th: Hasselnötsmuffins med Päron
lör, 2nd: Ångad Aubergine i Soja-Vitlök-Chilisås *skitgott*
lör, 2nd: 9 idiomatiska uttryck som bara italienare förstår
lör, 2nd: Japanska Sufflépannkakor
april (21)
tis, 28th: Cong You Bing aka Scallion Pancakes
mån, 27th: Enkelt Tomat- och Pestobröd
lör, 25th: Banan & Mango Smoothie Bowl
tor, 23rd: Spaghetti alla Nerano
ons, 22nd: Sötpotatispannkakor
tis, 21st: Veganska Snicker Bites
mån, 20th: Röd Currygryta med Linser och Skärbönor
lör, 18th: Fish Tacos med Hemgjorda Majstortillas
fre, 17th: Pimpad Toast 2.0
ons, 15th: Somrig Potatissallad med Dilldressing
tis, 14th: VegoBurgare med Tahini, Miso & Lime
sön, 12th: Vallmobullar med Citron & Mandelmassa
fre, 10th: French Toasts aka Fattiga Riddare
tor, 9th: Pizzan som aldrig blev Pizza
tis, 7th: Bakad Aubergine med Pesto & Stracciatella
tis, 7th: Födelsedag i Karantän med Mini NYC Cheesecake
mån, 6th: Spaghetti alla Carbonara på äkta italienskt vis
sön, 5th: 10 Instagramvänliga platser i Italien
tor, 2nd: Chocolate Chip Cookie Bowl
ons, 1st: Onigirazu med Tofu, Äpple & Avokado
mars (18)
sön, 29th: Bao Buns med BBQ-glaserad Tempeh
lör, 28th: Misomarinerad Broccoli med Ris och Tahini
tor, 26th: Vegansk Ragù
ons, 25th: Taralli Pugliesi
tis, 24th: Pannkakor med Stekta Äpplen
mån, 23rd: Ooey Gooey Chewy Chickpea Blondies
lör, 21st: Parmesanhummus med Kronärtskockor
ons, 18th: Dutch Baby aka Dutch Pancake
mån, 16th: Citron & Vallmofrö Scones med Citronglaze
sön, 15th: Veganska No-Bake Blåbärstarteletter
fre, 13th: Bröd utan Maskin (Nattjästa Frallor)
tor, 12th: Italien, Milano & Coronaviruset
mån, 9th: Sparris i Smördeg med Ricotta- & Parmesankräm
lör, 7th: Veganska PopTarts med Jordgubbs-Chiasylt
tor, 5th: Rostad Tomatsoppa med Labnehbollar & Basilikaolja
mån, 2nd: Krämig Majs- och Misosoppa med Crunch
mån, 2nd: Rostad Spetskål med Brynt Smör & Hasselnötter
februari (14)
lör, 29th: Friterad Feta med Honung, Timjan & Citron
tor, 27th: Pulled Aubergine med Labneh & Naan
mån, 24th: Naan
lör, 22nd: Bakad Havregrynsgröt
ons, 19th: Égalité
ons, 19th: Linser med Gratinerad Fänkål, Arancini & Saffranssås
sön, 16th: Amerikanska Pannkakor
sön, 16th: Hummus, Shiitake, Brysselkål och Chiliolja
tor, 13th: Navigli – Milanos konstnärliga vattenhål
tis, 11th: Miniarancini alla Milanese
sön, 9th: Gratinerad Fänkål
tis, 4th: Surdegsmacka med Brysselkål, Pancetta & Burrata
mån, 3rd: Krispig Tofu
januari (12)
mån, 27th: Vegansk Crème Brûlée
mån, 27th: Veganska Toscadrömmar
sön, 26th: Brynt Torskrygg, Potatispuré, Vitvinsås & Dillolja
tor, 23rd: Veganskt Bananbröd med Choklad
mån, 20th: Ungsbakad Bananpankaka
sön, 19th: Allt du behöver veta om italienskt kaffe
fre, 17th: Kanelbullescones
fre, 17th: Gul Curry med Veganska Dumplings
fre, 17th: Lönnsirapsglaserad Pumpa
fre, 17th: Helt Vanliga J*kla Brownies
tor, 16th: Pretzel & Date Snack Bites
2019