Salt Kolasås (kokad utan termometer)

Varje gång jag kommer hem till Skåne på besök är det nästan ett stående inslag att minna vänner ber mig koka min kolasås. Det är liksom grädden på moset, pricken över i, på våra myskvällar i soffan. Bästa toppingen till vaniljglassen. Ja, men den är så god.

Jag har kommit på tricket hur man kokar kolasås till perfekt konsistens utan termometer. Det kan ni läsa om i receptet nedan. Fungerar i 99 procent av fallen, vilket ju är en rätt bra statistik.

Kolasåsen är som sagt perfekt som topping på glass, men denna gång använde jag den till något helt annat, och det receptet är värt att vänta på, det lovar jag. Ni kan förbereda er genom att koka kolasåsen redan idag.


2 Kommentarer

 1. Kristina
  5 juli, 2020 / 09:51

  Tack för receptet 👌🤩

  • Louise
   Författare
   5 juli, 2020 / 09:57

   Hej Kristina!
   Tack själv, hoppas du gillar det! 🙂

Kommentera mera!


Looking for Something?