Iransk Borani på Rödbeta

Fick en fråga på Instagram häromdagen, om hur jag hittar inspiration till all min matlagning. Svaret är resor, restaurangbesök, mat-TV, kollegor i branschen, Pinterest – you name it. Jag konsumerar så mycket mat-media, att jag ibland har svårt att sålla. Men jag älskar det. Många gånger kan jag till och med föreställa mig hur en rätt smakar, även om jag aldrig någonsin provat det.

Den här rätten, Borani, fick jag nys om efter att en vän på Instagram publicerade ett foto på en mysig miljö i Malmö. Jag frågade vilken restaurang hon var på (Moriskan), och gick direkt in på deras hemsida där jag studerade deras meny så som jag ofta gör med menyer. Och där. Där var den. Beetroot Borani. Jag hade aldrig hört talas om rätten tidigare, men kände direkt ett ha-begär. Det där måste jag prova.

Efter lite research – borani är en yoghurtdip från Iran, som alltid baseras på yoghurt och en grönsak, ofta spenat men i detta fall rödbeta – insåg jag att det inte heller skulle vara så svårt att få till den där dippen. Och nu sitter jag här, otroligt nöjd över att ha hittat en ny favoriträtt. Det här kommer jag upprepa många gånger, det lovar jag er. Jag är inte ens ett stort fan av rödbetor, men det här smakar så mycket mer än rödbeta.

Helt klart värt att prova. Om du blir trött på hummus (kommer i och för sig aldrig hända) och vill testa en ny dipp någon dag.


Kommentera mera!


Looking for Something?