Om Louise

Namn
Louise Laurenius

Bor
Milano, Italien & Borstahusen, Sverige

Gör
Driver Primavera Content AB, producerar content – både internt och till externa kunder – inom mat- och resebranscherna, gärna i kombination. Matbloggar och delar med mig om livet i Italien, både här och på Instagramkontot @louiselaurenius.


Bakgrund

Det är sommar år 1994. För många svenskar är det ett viktigt år i – året då Sverige lyckades ta brons i fotbolls-VM och När vi gräver guld i USA toppade alla listettor. För mig, betyder dock sommaren 1994 något helt annat. Jag, min bror och mina föräldrar korsade den sommaren hela Europa (i en bil utan aircondition ska tilläggas) för att slutligen nå platsen som planterade en livslång kärlek i mig. Monterosso al Mare. Det var mitt första möte med Italien. Min första italienska pizza. Min första gelato. Mitt första dopp i Medelhavet. Det var kärlek vid första ögonkastet, och jag vet att drömmen om att bo i Italien kom til liv redan då: sjuåriga jag började skapa en plan, som 25-åriga jag sedermera såg till att förverkliga.

År 2012 stod jag klar med en kandidatexamen i utvecklingsekonomi från Handels i Göteborg, och hade väl egentligen tänkt fortsätta ytterligare några år på universitetet, när livet plötsligt tog en ny vändning. Jag lyckades nämligen knipa en eftertraktad praktik på Business Swedens italienska kontor i Milano, och några månader senare tog jag därför mitt pick och pack och flyttade söderut. Det har snart gått nio år sedan den dagen, och jag bor fortfarande kvar i Milano.

Efter att ha arbetat backend med online marknadsföring, skapande av content och social media, samtidigt som jag parallellt har drivit min matblogg med stor passion, bestämde jag mig år 2019 för att starta mitt eget AB för att kunna fokusera mer på mitt främsta intresse: att laga, äta, fota och skriva om mat – och att dela med mig av mina erfarenheter från Italien. Jag har inte ångrat beslutet en sekund, och ser nu fram emot att gå dit företagandet leder mig.


Senast uppdaterad 2021-09-16


Looking for Something?