Snickersbullar med Salt Kolasås & Jordnötter

Vad får man om man gör en bulldeg och fyller den med smör, jordnötter och salt kolasås? Man får världens bästa bullar, det är vad man får. Snickersbullar för att vara exakt. Kanske din nya favoritbulle?

Jag älskar den här bulldegen för övrigt. Den görs utan maskin och kräver bara en jäsning. Perfekt om man är född utan tålamod (hej!) och vill att bullarna ska bli klara så fort som möjligt när man väl satt igång baket.

Bullarna är som sagt fyllda med kolasås. Receptet på kolasåsen hittar du här. Gör dubbel sats, för du kommer att vilja ha kolasås över – det är den perfekta toppingen till glassen.

Bullreceptet kan du för övrigt också dubblera utan konstigheter. I Milano säjer man jäst i paket om 25 gram, så jag utgick från det, men eftersom vanliga jästpaket är på 50 gram i Sverige, kanske det är lättast att dubbla? Det beror ju också på hur många du vill bjuda på bullar och hur stor frys du har.


Kommentera mera!


Looking for Something?