Friterad Enokisvamp med Saffranskräm

Enoki. Vilket spektakel till svamp. Den ser inte mycket ut till världen vid första anblicken. Och, helt ärligt, så smakar den inte heller väldans mycket. Men. Det kan man fixa till med några knep, och just i detta fall, heter knepet fritering.

När du friterar enoki, sprider den nämligen ut sig och liknar närmast en korall. En ätbar korall. En krispig korall. En väldigt vacker korall. Ja, ibland är mat verkligen konst. Och jag är ett stort fan av konst som är ätbar.

Jag marinerade min enoki väldigt snabbt i apelsinjuice och salt, för att tillsätta lite extra smak. Det gör inte väldigt stor skillnad efter den är friterad, om jag ska vara ärlig. Frityr brukar ju ta över smakbilden – och det är det inget fel på.

Den krispiga enokin serverade jag sedan till en fyllig saffranskräm. Något mellanting av yoghurtsås och saffransaioli egentligen. Väldigt vackert att titta på, och en perfekt förrätt att imponera på gästerna med.


Kommentera mera!


Looking for Something?