Mördegskakor med Honeycomb

Har ni någonsin hört talas om godiset honeycomb? Jag kommer ihåg när jag bodde i USA (för – vad nu känns som – hundra år sedan), och min värdfamilj köpte hem stora burkar med chokladdoppad honeycomb runt Halloween och Thanksgiving. Jag hade aldrig sett det förr, och förstod mig inte heller riktigt på det.

Spolar fram tiden till 2020, och jag får plötsligt en flashback och känner för att göra egen honeycomb. Jag vet inte var min flashback kom ifrån – kanske för att det snart är Thanksgiving, kanske för att det är Corona får tankarna att gå till stunder när man var unga och fri. Jag vet inte. Men när jag väl får den där känslan av att jag måste göra det. Ja men då måste jag göra det. Så, honeycomb it is.

Honeycomb är sött. Väldigt sött, det består av socker och honung (i USA använder man corn syrup) samt bikarbonat som förvandlar allt till en fluffig massa. För att möta den fluffiga karamellen (som blir krispig när den stelnar), gjorde jag därför en mördegsbotten som jag hällde honeycomben över.

Resultatet blev små kakor där mjukt möter krisp. Salt möter sött. Otroliga. Jag kommer lobba för att det här ska bli årets julgodis.


Kommentera mera!


Looking for Something?