IKEA Cook-a-Long 2020

Ibland ramlar det in förfrågningar på mailen, som är rena rama drömuppdragen. Just ett sådant mail öppnade jag för några veckor sedan och idag var det äntligen dags för genomförande. Men låt oss ta det från början, för det är inte varje dag jag får agera kock på IKEA Cook-a-Long.

Det hela börjar egentligen i Milano för flera år sedan. Jag tror det möjligen var år 2017, men åren faller liksom samman nu för tiden. Genom en tjej som jag varit ansvarig för när hon praktiserade på EF i Milano där jag tidigare hade jobbat, fick jag kontakt med en eventbyrå där hennes syster jobbade. Jag vet, det är ytterst oklart än så länge, men jag skriver detta för att poängtera hur viktigt det är att vårda sina kontakter. Eventbyrån letade, på uppdrag av IKEA i Milano, efter en kock som kunde laga köttbullar på ett in-store event i en av deras butiker. Då jag både är svensk och matlagningsintresserad visade det sig att jag var perfekt för uppdraget. Plötsligt stod jag alltså i en IKEA-butik i Milano och lagade köttbullar samtidigt som jag försökte svara på frågor på knacklig italienska från nyfikna italienare. Det var en utmaning. Och det var otroligt kul.

Under eventet på IKEA träffade jag Martina, en svensk tjej som arbetade på marknadsavdelningen på IKEA i Milano. Vi snackade en del, började följa varandra på Instagram. Men träffades sedan inte på flera år. Tills jag plötsligt fick ett DM av henne våren 2020…

Extended Retail Management Meeting IKEA Malmö 2020

Det visade sig att Martina hade flyttat hem till Sverige och numera arbetade på IKEA i Malmö. Hon hade sett att jag också befann mig i Skåne (pga pandemin-vi-inte-längre-vill-nämna-vid-namn) och kontaktade mig för ett nytt uppdrag för IKEA. Företagets årliga Extended Retail Management Meeting skulle nämligen hållas digitalt i år (återigen pga pandemin-vi-inte-längre-vill-nämna-vid-namn) och de ville krydda alla digitala möten med lite roliga och relevanta inslag.

Uppdraget då? Jo, Martina frågade mig om jag kunde tänka mig vara kock i en IKEA cook-a-long, där jag samtidigt hade ett trevligt och inspirerande samtal med IKEAs Food Commercial Manager, Lorena. Och det är klart att jag tackade ja. För jag är sådan som person. Tackar hellre ja en gång för mycket, än en gång för lite. Hoppar på nya möjligheter och testar nya vägar. Jag älskar att utmana mig själv och på IKEA fick jag både en utmaning och en otroligt rolig tid.

Resultatet av inspelningen kan ni se här nedan. Jag lagade en god lunch gjorda på IKEAs HUVUDROLL Plant Balls (rekommenderas!). Det blev så gott att jag skrev ner receptet till er. Det hittar ni här.


Kommentera mera!


Looking for Something?