Plantbullar med Rotfrukter och Pesto-Majo

Nu ska ni få veta något stort. Jag blev kontaktad av IKEA för någon vecka sedan. De ville att jag skulle delta i ett två dagar långt digitalt event för deras managers. Ett event där jag ska ha en cook-a-long under deras möte den ena dagen. Ett event där jag ska vara jury i en Masterchef-utmaning den andra dagen. Nä, men det är ju en helt otroligt rolig förfrågan och jag var rätt snabb på att tacka ja. Det här är en sådan där typisk grej som jag säger ja till utan att egentligen veta vad jag ger mig in på. Ett tillfälle jag tackar mig själv för att inte vara så rädd för att prova nya saker.

Under cook-a-longen ville IKEA att jag skulle skapa ett recept baserat på deras plantbullar, HUVUDROLL. Kul, tyckte jag eftersom jag allra helst lagar vegetariskt när det kommer till kritan. Dessutom var det kul att få testa en nya produkt, och efter att ha provlagat x antal recept baserade på dessa plantbullar kan jag verkligen säga att de håller måttet. Detta inlägg är inget sponsrat inlägg. Det är ingen betald marknadsföring. Det är helt enkelt bara ett tips. Om ni är på jakt efter ett gott substitut till vanliga köttbullar, är plantbullarna från IKEA ett bra alternativ. Och därmed basta.

På onsdag är det dags för cook-a-long. Jag valde till slut att göra plantbullar med rotfrukter och pesto-majo. Rotfrukterna ska jag honungsglazera jag innan de åker in i ugnen. De gröna bönorna ska masseras med smör, parmesan och vitlök enligt detta recept. Majonnäsen ska jag göra med aquafaba istället för ägg, så grunden är vegansk – dock blandar jag ut den med pesto för mer smak. Till det serverar jag rostade pinjenötter och grillad citron. Inget svårt recept egentligen, men fullt med goda smaker.


Kommentera mera!


Looking for Something?