Veganska Pannkakor med Tahini och Lönnsirap

Vet ni vad som är så bra? Att man faktiskt inte behöver kalla sig vegan för att uppskatta vegansk mat. Man behöver inte heller löpa hela linan ut och bli vegan bara för att man råkar uppskatta vegansk mat. Men kan hitta sitt sätt. Det sättet som fungerar för en själv. Så gör i alla fall jag. Äter det jag älskar, och i många fall hamnar den maten faktiskt i kategorin ”veganskt”. Det var i alla fall så dessa veganska pannkakor med tahini och lönnsirap kom till.

Eller okej, ska jag vara ärlig så kom de till för att jag var sjukt sugen på pannkakor, men äggen var slut här hemma. Det är så de bästa recepten kommer till, för när något tar slut sätter kreativiteten igång. Denna gång valde jag att använda mig av majsstärkelse istället för ägg. Jag tänkte att det nog kunde binda ihop smeten bra. Och visst gjorde den det. Så pass bra att smeten inte flöt ut lika lätt i stekpannan som vanlig pannkakssmet. Det gjorde inte mig något, men jag vill bara göra er uppmärksamma på det faktum att pannkakorna antagligen kommer bli något mindre än stekpannan du gör dem i. Men storleken har ingen betydelse, right?

Men skit i pannkakorna nu, för det är toppingen ni ska fokusera på. Det är nämligen världens godaste topping. Kombinationen banan, tahini, lönnsirap och citronskal är otrolig. Otrolig, hör ni? Jag vill äta den kombon till alla mina pannkakor framöver (säger jag nu, men ge mig några dagar så kommer jag att ha kommit på en ny smakkombo som jag tycker är lika otrolig… story of my life). Oavsett, jag gör nästan alltid min tahinisås enligt denna metod, så även denna gång – testa ni också! Där har vid det. Veganska pannkakor med tahini och lönnsirap. Mums!


Kommentera mera!


Looking for Something?