Aperitivo: Coffee Spritz

Jag har skrivit en artikel om aperitivo för Goda Italien. I samband med den bestämde jag mig för att testa en av deras annonsörer, nämligen Villa Cardea Aperitivo som produceras av vinhuset Perlino i Asti. Det är en utmanare till den betydligt mer kända Aperolen – precis lika god, men den kostar nästan hälften så mycket. Du kan naturligtvis använda den till en hederlig spritz, men jag bestämde mig för att spexa till det och gjorde en coffee spritz istället. Succé, om jag får säga det själv.

Jag tyckte verkligen om Villa Cardea. Det är nästan så att jag föredrar den framför storasystern Aperol. Den har toner av blodapelsin och vanilj vilket jag gillar i samband med den bittra smaken. Och tillsammans med det kallbryggda kaffet får den en extra kick. Min coffee spritz är en perfekt blandning av bitter och sött, med en extra kick från kaffet och god fräschör från apelsinen.

Jag bjöd mina vänner på denna drinken senast vi hade Middagsklubb och den gick hem hos alla. Jag satsar på att göra detta till årets drink. Vad tror ni? Kallbryggt kaffe och sockerlag kan ni göra själva. Starta dagen innan så har du alla ingredienser redo när det vankas aperitivo. Hela receptet finns här nedan, som vanligt. Salute!

>> Letar du efter tilltugg till drinken? Spana in dessa chiccetti – tapas på italienska


Kommentera mera!


Looking for Something?