Pumpagnocchi med Miso & Parmesan

Okej, den enkla vägen att göra detta receptet på, är att gå till närmsta affär och köpa redan färdiggjorda pumpagnocchi. Men senast jag var hemma i Sverige insåg jag att det inte var lika lätt att hitta sådana på Ica och Coop som det är på Esselunga och Carrefour i Milano. Så därför ställde jag mig och gjorde egna pumpagnocchi denna gång. För er skull. Så att ni får receptet. Och ärligt talat, så blir det ju mycket godare när man ar lagt lite kärlek på maten.

Pumpagnocchi serveras oftast med smält smör och salvia. Det är liksom en helig treenighet som aldrig slå fel. Älskar, älskar, älskar kombinationen. Så, det var en no brainer för mig att starta min sås med samma kombination. Till det adderade jag dock både miso och parmesan, och det blev en umamibomb som verkligen fungerade.

>> Pumpagnocchi med ‘Nduja och stracciatella är också gott

Såsen går väldigt snabbt att göra. Den blir klar på de få minuter det tar att koka gnocchin. Vilket ju är tacksamt eftersom det tar sin lilla tid att göra gnocchin. Men låt inte det skrämma dig. Det tar tid, men det är mest passiv tid, där du ska vänta på att pumpa och potatis går klart i ugn och i kastrull. Potatis förresten. Den har jag med i degen för att den bidrar med att göra den fastare. Och det är bra fö då slipper du addera för mycket mjöl vilket gör gnocchin torr.

>> Det finns en reel på Instagram som visar hur jag gör min pumpagnocchi


Kommentera mera!


Looking for Something?