Fikon fyllda med ‘Ndujakräm och Parmachips

Det händer titt som tätt att jag får frågan om jag inte kan ge lite tips på småplock som ni kan servera till drinken. Självklart kan jag det. Jag är ju personligen ett stort fan av aperitivo (som ni kan läsa mer om här) och då ingår ju både goda drinkar och gott snacks. Oftast intar jag dock min aperitivo tillsammans med vänner på en bar, så det är sällan jag själv står för matlagningen. Men med det sagt, har jag många idéer som bara väntar på att förverkligas. En av dessa förverkligade jag nyligen, nämligen fyllda fikon.

Det hela är väldigt enkelt. Som vanligt när jag skapar mina recept, utgår jag från vad som finns hemma i kylen och skafferi. ‘Nduja är en ingrediens som alltid finns hemma, och även om jag vet att det kanske tillhör ovanligheterna i de svenska köken, så tycker jag ni ska bege er ut på jakt. För denna kryddrika, bredbara korv från Kalabrien kommer göra ditt liv lite bättre. Det är ett faktum. Jag använder ‘Nduja till allt, så steget att fylla mina fikon med det, var inte så långt.

‘Ndujan blandades med ricotta och yoghurt för att skapa en kräm. Parmachipsen bakades i ugnen. Sedan är det mer eller mindre klart. Gör ett kryss i ditt fikon. Spritsa ner krämen. Toppa med parmachip. Strö sedan över gräslök och ringla över lönnsirap. Den perfekta blandningen av sött och salt, krämigt och krispigt.


Kommentera mera!


Looking for Something?