Pumpagnocchi med ’Nduja & Stracciatella

Jag har absolut inga problem med att använda mig av halvfabrikat. Jag gör det ofta, för trots att jag lagar mycket mat, är det inte alltid jag känner för att göra allt från grunden. Men det är ju också skillnad på halvfabrikat och halvfabrikat. Man kan alltid göra bättre val i vardagen, oavsett vad det gäller. Så när jag gick förbi en påse pumpagnocchi på Eataly häromdagen fastnade jag direkt. Ingredienslistan var kort, och bestod inte av något som inte borde vara med. Så de fick följa med hem i påsen.

Mina pumpagnocchi kom till användning idag på lunchen. Tillsammans med totalt fyra andra ingredienser (och okej, lite salt och peppar). Det tog mig tio minuter att slänga ihop den här lunchen och den smakade – på riktigt – som en dröm. Jag älskar ’Nduja, och gjorde en sås som enbart bestod av den och vatten. Det kanske låter lite lame, det kan jag erkänna. Men ’Nduja är ju redan fullproppad med smak och hetta, så det behövs faktiskt inte så mycket mer än så.

För att runda av hettan en del, toppade jag kalaset med stracciatella. Krämigt och gott. Jag vet att det kan vara svårt att hitta stracciatella i de svenska matbutikerna – men vet du? Stracciatella är bara innanmätet av en burrata, så hittar du inte det ena tar du helt enkelt det andra. Bra va?


Kommentera mera!


Looking for Something?