Glass med smak av Lemoncurd, Limoncello & Turkisk Peppar

Follow my blog with Bloglovin

När du gjort dig besväret att göra lemoncurd, då kan det ju också vara trevligt att få några förslag på vad du kan använda den till. Och det är just det jag är här för att ge dig. För några dagar sedan gjorde jag de här bullarna fyllda med lemoncurd, och de är helt ljuvliga så de kan jag varmt rekommendera. Men om du råkar ha lemoncurd över efter du provat det receptet, så kommer här ytterligare ett helt ljuvligt förslag: glass!

Glass med smak av lemoncurd är ett perfekt avslut på en middag. Eller ett perfekt mellanmål när du är trött på riskakan med keso. Eller en perfekt grej att stilla sötsuget med när det slår till. Perfekt, är ordet!

För att fördjupa den syrliga smaken av citron, pimpar jag min glass med Limoncello (älskar Limoncello, farligt gott). Och eftersom citron är så bra kompis med lakrits, vänder jag även ner krossad turkisk peppar i smeten. Nej, men alltså. Resultatet blir underbart.

Det bästa med denna glass är att du inte behöver använda någon glassmaskin. Du bara vispar upp grädde och kondenserad mjölk, vänder ner smaksättarna och sätter in den i frysen. Det svåraste är att vänta de 5 timmarna på att glassen ska bli klar – men det är värt väntan!


Kommentera mera!


Looking for Something?