Kolakakor med Pistagefyllning och Vit Choklad

Jag kommer nog aldrig att sluta baka med pistagenötter i alla former. Älskar den lilla nöten, mer än alla andra nötter tror jag. Och sedan jag upptäckte pistagekrämens storhet, har jag mer eller mindre gått bananas här hemma. Dessa pistagebullarna var exempelvis magiska. Och om du vill lyxa till frukostgröten ska du toppa den med pistagekräm, eller crema al pistacchio som de säger i Italien. Idag valde jag att göra något nytt: kolakakor med pistagefyllning och vit choklad. Enkla att göra och alldeles underbara att äta.

Receptet på själva kolakakan kommer från Camilla Hamid. Hon fyllde sina med mjölkchokladganache, vilket ju också låter magiskt. Jag är dock ingen chokladig person. Eller, missförstå mig rätt. Jag älskar choklad. Men det är aldrig mitt förstaval när det kommer till sötsaker. Därför valde jag att gå en annan väg med fyllningen och det dröjde inte länge förrän valet föll på pistage.

Dessa kolakakor med pistagefyllning är väldigt enkla att göra och går dessutom väldigt snabbt att färdigställa från start till slut. Oroa dig inte för att kakorna ser ogräddade ut när du tar ut dem från ugnen – de ska vara så, och stelnar i samband med att de svalnar.

Vad hade du fyllt dina kolakakor med?


Kommentera mera!


Looking for Something?