Potatiskaka med Rosmarinsmör & Parmesan

Jag skulle göra potatispizza i helgen. Eller rättare sagt, jag gjorde potatispizza i helgen. Det blev katastrof. Kanske för att jag förväntade mig att degen skulle bli perfekt efter 36 timmars jäsning, men det blev den inte. Eller så var det för att jag hade PMS och allt kändes fel. Det kan också ha varit för att jag ställde alldeles för höga krav på mig själv. Anledningen till att jag skriver detta är för att jag hade hyvlat en hel uppsjö potatis till min pizza, men det slutade med att jag endast använde en fjärdedel. Och vad gör man då? Man tänker om. Använder potatisen till något annat. Det var så jag bestämde mig för att göra en potatiskaka med rosmarinsmör och parmesan.

Är det inte dags att potatisen får ta större plats i våra rätter? Eller, stor plats tar den kanske redan, men den får liksom alltid agera biroll istället för huvudroll. Synd, tycker jag, för potatis är livet. Denna potatiskaka med rosmarinsmör och parmesan kan naturligtvis serveras som den är till fågel, fisk eller mitt emellan, men du kan också pimpa den så att den får agera stjärna för sig själv.

>> Om du också älskar potatis ska du kolla in dessa smashed potatoes med miso-majonäs

I mitt fall toppade jag den med crème fraîche, en kräm gjord på soltorkade tomater från Zeta, kapris, parmesan och solrosskott. Så satans gott. Hade lätt kunnat servera den till förrätt på vilken middag som helst.

Potatiskakan blir bäst om du låter den vila i kylen över natten, så detta är en perfekt rätt att förbereda för att minska på stress när du har gäster. Perfekt ju!


Kommentera mera!


Looking for Something?