Surdegsmacka med Burrata & Ramslökspesto

Det kan inte bara ha varit mitt flöde på Instagram som svämmat över av bilder på ramslök den senaste tiden. Visst? Det är ramslökspesto, ramslökssmör, ramslöksolja och ramslökspasta överallt jag scrollar. Och jag har absolut inget emot det. Ramslöken ska man ta tillvara på, den växer ju en så kort stund på året. Från vänner i huvudstaden har jag fått höra att det är brist på bra ramslöksställen i närheten, men här nere i Skåne växer den ju nästan som ogräs. Jag ska erkänna att jag själv inte har plockat någon, men min mamma har varit iväg några vändor. Hon har sedan gjort ramslökspesto för ett helt kompani och det är just den jag har lånat (snott) till denna goda lunchmacka. För burrata och ramslökspesto måste väl ändå vara den bästa toppingen på vilket surdegsbröd som helst? Eller?

>> Vill du baka eget surdeg så har du en bra guide här

Mamma har inget exakt recept, utan kör på känsla. Hon mixar ramslöken i en matberedare tillsammans med solrosfrön, lika mycket parmesan samt salt, peppar och chilipulver. Kör till finfördelat och häll sedan i lite rapsolja i taget tills konsistensen blir lagom rinnig. Svårare än så är det inte.

Burrata och ramslökspesto är också en ypperlig topping till pizzan. Men det vill jag inte prata mer om för mitt senaste pizzabak blev ett haveri som slutade med att jag bestämde mig för att “aldrig mer göra pizza”. Vi får se hur länge det varar.

Vad använder du helst ramslöken till? Har du några bra förslag som du vill dela med dig av?


Kommentera mera!


Looking for Something?