Amerikanska Pannkakor med Äpple

När jag vill lyxa till det på morgonen (vilket jag ofta vill), faller valet allt oftare på pannkakor av olika slag. Jag älskar hur lätt det är att variera pannkakor. Du kan göra hela vanliga pannisar, fluffiga matcha-pannkakor eller varför inte dessa citron- och vallmopannkakorna med vispad mascarpone som jag gjorde för ett tag sedan. Ja men ni ser ju själva – det finns hur många valmöjligheter som helst, och nu kommer ytterligare ett alternativ. Hur låter amerikanska pannkakor med äpple i era öron? I mina låter det nämligen helt ljuvligt.

Dessa pannkakor är inte alls svåra att göra, men resultatet blir över förväntan. Framförallt om du väljer att servera dina färdiga amerikanska pannkakor med vaniljyoghurt och kanel.

En annan sak som är bra med det här receptet, är att du enkelt kan göra en vegansk version. Bara byt ut mjölken mot valfri vegansk version, och gör det samma med yoghurten. Svårare än så är det inte.

Amerikanska pannkakor med äpple är ett alternativ till vanliga amerikanska pannkakor som ofta pimpas med blåbär eller chokladknappar för att sedan toppas med lönnsirap. Det är naturligtvis också supergott, men ibland är det nice att variera sig lite. Nu när rabarbern börjar dyka upp rabatterna kanske man borde testa att göra pannkakor med rabarber i? Det får nog bli nästa projekt.


Kommentera mera!


Looking for Something?