Fluffiga Matchapannkakor

Häromdagen hörde Evelina från Foodgeeks.se av sig till mig och undrade om hon fick komma förbi med ett bud. Hon och hennes syrra Emmy har tagit fram ett matchapulver med collagen som de ska lansera nu i dagarna. När hon frågade om jag vill testa, var svaret självklart ja! Dels för att jag sällan dricker matcha och gärna vill prova. Dels för att jag hört mycket bra om collagen och dess egenskaper. Men kanske framförallt för att jag vill stötta två härliga tjejer och deras nya produkt.

Du kan använda matcha på flera olika sätt. Självklart som dryck, men också som tillägg i smoothies och på gröten. Jag hade dock en annan ide, jag ville göra fluffiga matchapannkakor. Jag kom nämligen att tänka på de fluffigaste av fluffiga pannkakor jag åt i Hong Kong en gång för några år sedan. De var täckta med en sås gjord på matcha och var helt underbara att äta. Ett recept att efterlikna, helt klart.

Sagt och gjort. Jag utgick ifrån det här receptet på fluffiga japanska pannkakor. I smeten tillsatte jag matchapulver. Jag gjorde också världens enklaste sås på vaniljyoghurt och matchapulver. Och som om det inte vore nog, pudrade jag ännu mer matchapulver över pannkakorna på slutet. Snacka om en grön färgbomb!

Och goda, det var de också! Testa att göra dessa fluffiga matchapannkakor du också. Ett perfekt helgprojekt som dina smaklökar kommer tacka dig för. Hemligheten bakom att få till fluffigheten, är att separera äggen. Vitorna ska du vispa till en maräng med lite socker, innan du försiktigt vänder ner dem i övrig smet. Luftbubblorna som skapas av marängen hjälper till att fixa fluffet.


Kommentera mera!


Looking for Something?