Världens Godaste Pistagebullar

Jag har hamnat i någon slags radioskugga på Instagram. Vilket är jävligt tråkigt – ursäkta språket – för det innebär att allt jag lagar och bakar med syfte att inspirera mina följare liksom hamnar i skymundan. Ibland undrar jag om det är värt att lägga ner så mycket tid på social media som jag faktiskt gör, när det ändå är någon högre makt som avgör vad som ska få synas eller inte. Trist. Väldigt trist. Och tråkigast av allt är att dessa bullar, världens godaste pistagebullar, troligen kommer gå många obemärkt förbi. Det är verkligen en stor sorg. För de är magiska.

Jag förstår inte att det tagit mig så här lång tid att baka pistagebullar. Sedan jag upptäckte pistagekrämens existens har jag ju nästan övergett min tidigare favorit, jordnötssmöret. Nu vill jag istället att allt ska smaka pistage – och jag har ju faktiskt skapat min beskärda del recept med just nämnda pistagekräm. Kolla till exempel in världens godaste pistageglass här eller dessa italienska semlorna, maritozzi, som jag valde att toppa med pistagekräm.I helgen var det i alla fall äntligen dags för att slå slag i saken och göra pistagebullar. Som vanligt utgick jag från mitt grundrecept på bullar. En deg som alltid levererar och som du sedan kan välja att fylla precis som du vill. Titta bara här hur många olika varianter jag har gjort med samma bulldeg.

Frågan är dock om någon av de andra bullarna slår dessa. För när jag skriver världens godaste pistagebullar, då menar jag det. Dessutom toppade jag dem med en frosting i form av mascarpone och pistagekräm, och det gjorde inte saken sämre, det vill jag lova. Finns inget mer att tillägga. Gör dessa nu.


Kommentera mera!


Looking for Something?