Världens bästa bulldeg

Jag måste få slå ett slag för världens bästa bulldeg. Jag har bakat så många olika bullar i år, tack vare den. Den blir bra varje gång. Bulletproof skulle man kunna kalla den. Den kräver bara en jäsning. Och är dessutom väldigt förlåtande – du behöver liksom inte tänka på att smör och ägg ska vara i rumstemperatur. Inget tjaffs, bara goda bullar.

Jag älskar att vara kreativ med mina bullrecept. Utgår numera alltid från samma grund, men varierar den efter säsong och smak. Fyllningen är det bara fantasin som sätter gränser för, och jag har rätt livlig sådan när det kommer till bakning och matlagning, därför har det blivit ett gäng under det gångna året.

Att jag satt i karantän i en hel evighet bidrog naturligtvis också till att bullbaks-frekvensen ökade.

Nåväl. För att knyta ihop året, tänkte jag att jag likväl kunde samla alla bullrecept i ett och samma inlägg. Så här kommer de. Min topp-fem-bull-lista. Vilken är din favorit?

>> Jordgubbsbullar till midsommar

>> Snickersbullar med salt kolasås och jordnötter när sötsuget slår till

>> Vaniljbullar med lemoncurd och vallmofrö till de gånger du saknar sommaren

>> Kanelbullar med hemmagjord mandelmassa till Kanelbullens dag

>> Saffransbullar med apelsincurd och pistagenötter till Lucia

Kommentera mera!


Looking for Something?