Kanelbullar med Hemmagjord Mandelmassa

Det är söndagen den 27 september, vilket innebär att det är exakt en vecka kvar till Kanelbullens Dag 2020. Kanelbullens Dag. Det är ändå något speciellt med den dagen. För visst var det väl den första mat-specifika dagen vi införde, innan det gick inflation i att varenda liten bulle, kaka och maträtt skulle få sin egen dag?

Oavsett vad, så ligger jag steget före. Har redan ätit mina kanelbullar. Jag behöver liksom inte en specifik dag för det. Och dessutom vill jag hinna ge er det här receptet så ni har möjlighet att baka det på söndag. Det här är nämligen inte några vanliga kanelbullar.

Om du inte är ett fan av kanelbullar, men ändå vill baka på söndag, kan du göra de här snickersbullarna istället!Nej, de här kanelbullarna är pimpade med mandelmassa. Både i fyllningen och på toppen. Och vet ni? Mandelmassan betedde sig alldeles utmärkt – den på toppen stelnade nämligen i ugnen och skapade ett crunchigt lock som gav bullarna en extra dimension. Snacka om kanelbullar med extra allt.

Jag bjöd hem mina vänner på picknick-fika, för bullar blir ännu godare i sällskap. Vi lade ut filtar på min balkong och fick en supermysig stund tillsammans. Tänk va. Ett en bulle kan bidra till så mycket hygge.


Kommentera mera!


Looking for Something?