Hemmagjorda Gnocchi med Smör & Salvia

Gnocchi. Finns det några godare dumplings? Knappast va? Och när de serveras med smör och salvia, ja då är man i himmelriket. Åh, jag älskar verkligen gnocchi.

Dock har jag tidigare haft svårt att få till mina hemmagjorda versioner. Och jag har kommit på varför. Jag har nämligen inte ägt en potatispress tidigare, utan istället mosat potatisen med en gaffel. Det funkar inte. Ska du lyckas med dina gnocchi, måste du har en potatispress – så spring och köp en med detsamma!

Älskar du gnocchi ska du också prova dessa (färdigköpta) spenatgnocchi med getostkräm och brynt citronsmör

Utöver det, är det rätt straight forward att göra gnocchi. Koka – gör deg – rulla – koka igen. Som sista steg kan du steka dem för att få en krispigare yta. Det gör inte italienarna själva, men någon prägel kan vi ju sätta på rätten. Det blir otroligt gott att få den där ytan.

Servera till sist med smält smör, salvia och riven parmesanost.


Kommentera mera!


Looking for Something?