Hasselbacksäpple med Crumble & Yoghurt

Okej. När Ica utlyser en utmaning på Instagram under hashtaggen #imbringinghasselback, jag men då måste man ju delta. Genialisk hashtag, om ni frågar mig. Tävlingen går alltså ut på att vara så kreativ som möjligt när de kommer till att hasselbacka… well, vad som helst egentligen. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Eftersom jag hasselbackat både potatis, pumpa, rödbetor och zucchini i mina dagar, tänkte jag att det var dags att ge sig på något sött. Valet föll på äpplen. Ett för att det är säsong, två för att det kändes genomförbart. Att sedan marinera äpplen i kanel, kardemumma och smör är ju en perfekt kombination. Och ännu godare blir det om man råkar toppa kalaset med en crumble. Så. Precis det gjorde jag.

Om du gillar idén äpple + crumble, då ska du testa de här fyllda äpplena med jordnötssmör och crumble

Resultatet blev hasslebackade äpplen som kan serveras både till frukost, mellis eller efterrätt. Till frukost och mellis serverar jag dem med en tjock grekisk yoghurt. Till efterrätt tar jag fram vaniljglassen. Underbart gott!

Det här måste ni testa. Tar sin lilla tid i ugnen, men det är det värt.


Kommentera mera!


Looking for Something?