Bakade Äpplen fyllda med Jordnötssmör, Mandel & Kanel

Okej, jag erkänner. I söndagseftermiddag bokade jag spontant en resa ner till Ligurien, dels för att hälsa på min kompis i Sanremo, men också för att fota och skriva en artikel om Santa Margherita och Portofino. Superkul, eftersom jag älskar att dela med mig av mina favoritplatser i Italien. Nu är inte just Portofino direkt okänt och autentiskt, men jag lovar er att ni kommer få se en annan vinkel av den lilla bukten, inte den som större influencers delar. Stay tuned.

Nåväl, när jag väl hade bokat mina tågbiljetter insåg jag att jag skulle vara iväg fyra dagar och inte hade ett enda recept på lager att dela med mig av under dessa dagar. Panik. Så jag sprang de tre stegen mellan min soffa och min kyl för att se vad jag hade att jobba med. Kunde jag skapa något kul av det som fanns i kyl och skafferi?

Ja, men ni känner väl mig vid detta laget?

Jag är som mest kreativ när det inte finns så mycket varor hemma – och när jag uppenbarligen har tidsbrist (solen höll nämligen på att gå ner och dagsljuset skulle snart vara ett faktum…).

Och det var så det här receptet kom till.

Jag hade tänkt att de här bakade äpplena skulle agera efterrätt tillsammans med glass. Men insåg snabbt att jag inte hade någon glass på lager. Tänkte då göra nicecream av fryst banan istället, men alltså enda gången i mitt liv som det inte ligger frysta bananer i frysen. Så det blev till att servera med grekisk yoghurt till slut, och där insåg jag att dessa äpplen passar perfekt in i kategorin dessert till frukost.


Kommentera mera!


Looking for Something?