Borani på Broccoli och Miso

För några veckor sedan lärde jag mig för första gången att det fanns en persisk/iransk rätt som heter Borani. Det är en en yoghurt-dipp som består av avrunnen yoghurt och en grönsak. Där och då gjorde jag borani på rödbeta och jag blev kär i rätten direkt. Så himla smakfull och ett perfekt alternativ till hummus, tzatziki eller annan numera mainstream dipp.

Så jag beslutade mig för att göra en ny omgång borani i helgen, denna gången på broccoli. Jag misstänker att det är cirka 0 procent autentiskt, och jag ber härmed om ursäkt till alla som faktiskt kan något om iransk mat. Men eftersom det blev gott, bestämde jag mig för att publicera receptet i alla fall. Det kan väl inte skada, heller?

Så här har ni borani nummer två. Vilken grönsak ska jag använda nästa gång? Har på känn att det kommer bli aubergine!


Kommentera mera!


Looking for Something?