Salladswraps

Jag känner direkt att jag måste börja med en disclamer: nej, detta är inte ett anti-bröd-inlägg. Ni som följer mig här och på Instagram vet nog redan att bröd är typ det bästa jag vet i livet. Men lika mycket som jag älskar bröd, lika mycket älskar jag sallad. Det är sant. Och jag älskar variation. Och ibland är det ju faktiskt nice att äta något som inte lägger sig lika tungt i magen. Det är då dessa salladswraps kommer väl tillhanda.

Det bästa med salladswraps är att de är så krispiga. Luftiga och fräscha. Lätta. Du kan fylla dem med precis det du vill, därför kommer här inte direkt ett recept – se detta mer som inspiration.

Jag tar ett helt salladshuvud, gärna romansallad, och river loss bladen. Tar bort den grövsta delen av stjälken och lägger sedan ut bladen i en stor rektangel, så att ett blad överlappar det andra, ovanpå ett ark bakplåtspapper. På denna salladsrektangel lägger du sedan precis det du känner för. I mitt fall blev det kalkon, gurka, fetaost och basilika denna gång. Men som sagt – smaken är som baken.

Efter det rullar du bara ihop salladen med hjälp av bakplåtspappret. Nyper ihop sidorna och packar ner rullen i picknick-korgen. Du är nu mer än redo för stranden, skogen eller vart du nu ska ta vägen.

Kommentera mera!


Looking for Something?