Gnocchi all’italiana: tomat, mozzarella & basilika

Tomat, mozzarella och basilika. Finns det en mer italiensk kombination, kan man ju fråga sig? Precis som på urmoderns pizza, La Margherita, är det just de här tre ingredienserna som ofta får representera Italien på olika rätter runt om i världen.

Och det är ju inte så konstigt, när man tänker efter. Det är inte bara samma färger som på den italienska flaggan – smakerna skapar dessutom symfoni i munnen. Så. Med det sagt, är det inte så konstigt att mina gnocchi idag fick ta smak av det mest italienska jag kunde komma på. Och med lite extra parmigiano reggiano på toppen, så blev det om möjligt ännu mer italienskt.

Burro e Salvia, det vill säga smör och salvia, är också otroligt till gnocchi, och det receptet hittar du här

Jag tycker det är så kul att göra egna gnocchi. De blir luftigare och fluffigare än färdigköpta. Och så blir det ju faktiskt betydligt godare när man faktiskt har gjort maten från scratch. Helt själv. Men med det sagt – jag är inte den som är den, och ibland är färdigköpta gnocchi en otrolig hjälp i vardagen.

Om du köper, så se bara till att de inte innehåller en massa konstigheter. Gnocchi består nämligen inte av något annat än potatis, mjöl, ägg och salt. Och därmed basta.

Här nedan får du dock hela receptet, om du känner för att go all in all’italiana en dag.


Kommentera mera!


Looking for Something?