Spenatgnocchi med Getostkräm & Brynt Citronsmör

Självklart kan man göra egen gnocchi, det är egentligen inte så svårt. Men ibland – eller hur ofta man vill faktiskt – så är det okej att ta genvägar och köpa färdig gnocchi från affären. Inte illa alls faktiskt, och här i Italien finns det en hel del märken som säljer färdig gnocchi utan en massa tillsatser. Det är att föredra.

Idag har jag haft en väldigt seg dag men absolut noll energi, så jag utnyttjade tillfället att laga till mina redan färdiga spenat- och ricottagnocchi till lunch. Nu nöjer jag mig dock inte med att bara koka gnocchin och äta rent av – det är ju så lätt att pimpa dem med några små knep.

Blanda getost och yoghurt i en skål, och vispa ganska hårt, till du får en krämig… well, kräm. Bryn smör och smaksätt med citron. Lägg till zucchini för extra vitaminer. Ja, men ni hör ju. Massor av smak och texturer, med små medel – och det tar max 15 minuter från start till färdig rätt.


Kommentera mera!


Looking for Something?