En dag i Sirmione, Gardasjön

Vi får fortfarande inte lämna regionens gränser men som tur är, är Lombardiet stort och flera av Italiens största och mest omtyckta sjöar ligger just här. Så igår packade jag och tre vänner in oss i en bil och styrde mot Gardasjön. Lunch på Villa Pioppi, promenad i Sirmione, sedan vidare till Desezano del Garda.

Det kändes nästan olagligt. Efter så lång tid i karantän måste vi vänja oss tillbaka till verkligheten. En verklighet som naturligtvis ser rätt annorlunda ut. Där ansiktsmasker, plasthandskar och alcogel är stående beståndsdelar. Där du måste hålla avstånd från okända, och tittar snett på personer som nyser offentligt eller tar en annan person i hand. Där vi gör vårt bästa för att hålla modet uppe, men där alla också känner att något gnager i bakgrunden. Det är underbart att få komma ut, att få trycka på play igen, men det finns en stående oro för att saker och ting ska eskalera och vi tvingas spola tillbaka bandet.


Men en sak som det där satans viruset inte kan ta ifrån Italien, är dess skönhet. Och kanske har landet blivit ännu lite vackrare nu? När moder natur fått härja fritt och vi ser våra omgivningar med nya ögon. Uppskattande ögon. Gårdagen var ett bevis på det. Vattnet var lite klarare. Himlen lite blåare. Fåglarna kvittrade lite högre. Och det var nästan surrealistiskt att promenera runt i Sirmione utan att omringas av en miljon turister. Ett fint minne att ta med sig från 2020 – välbehövligt bland all annan skit detta år fört med sig.

Kommentera mera!


Looking for Something?