Smördegsflarn med Sötpotatis & Misokräm

Det här med att rensa kylen ser jag lite som en utmaning. Innan jag går och handlar vill jag nämligen att kylen ska vara så tom som möjligt. Ett, för att minska matsvinn och två, för att det är roligare fylla kylen med nya råvaror om den gapar tom. Som att vända blad. Planera för nya matäventyr. Kul tycker jag.

Så de här smördegsflarnen kom faktiskt till när jag bestämde mig för att använda upp exakt allt det sista jag hade i kylen. Jag hade turen att ha smördeg över sedan en middag jag hade med några vänner, där jag bakade de här sparrisknytena. Och har man smördeg, jag men då är det faktiskt ganska så lätt att fixa något gott att äta.

Jag gjorde en kräm på miso, färskost, lite grädde, parmesan och ägg. Det blev en umamibomb utan dess like, och passade perfekt till sötpotatisen och löken som jag lade ovanpå.

Åh, dessa måste ni göra – oavsett om ni ska rensa kylen eller inte. Så goda.


Kommentera mera!


Looking for Something?