Sparris i Smördeg med Ricotta- & Parmesankräm

Varje gång jag lagar mat eller bakar med smördeg, tänker jag, att jag borde göra det oftare. Men det går alltid så lång tid mellan gångerna, och jag har inte någon bra förklaring på varför. Jag älskar smördeg av samma anledning som jag älskar pizza eller bröd. Det är en perfekt yta att fylla med goda grejer. Bättre än så kan det ju inte bli.

Jag menar, vem vill inte äta goda grejer ovanpå en deg?

En fördel smördeg har, i jämförelse med pizza eller hembakt bröd, är att den går snabbt att baka av, och därmed kan du ha lunchen, middagen eller efterrätten klar innan du hunnit blinka (eller bli #hangry).

Precis som med allt annat i livet, är det upp till dina personliga preferenser när det kommer till topping, men jag skulle verkligen vilja slå ett slag min ricotta- och parmesankräm som toppas med sparris. Perfekt nu i vår, när sparrisen är i säsong!


Kommentera mera!


Looking for Something?