Jordgubbsbullar

Det är dagen före midsommar och jag fick precis ett infall att något innehållandes jordgubbar måste bakas till morgondagen. Förra året gjorde jag en klassisk jordgubbstårta i samband med en videoinspelning för Chef in Camicia, och trots att resultatet blev väldigt gott, var det en riktig pärs att baka tårta i 40 graders värme, i ett rum som inte hade air condition och där allt skulle filmas i studioljus till YouTube. Efter den dagen bestämde jag mig för att aldrig mer baka tårta på Milanos varmaste dag.

Nu är det inte riktigt lika varmt i år, men jag bestämde mig ändå för att göra något helt annat. Valet föll på jordgubbsbullar, ett recept jag adapterat från Tuvessonskans recept på rabarberbullar. De blev helt sjukt fina. Kanske några av mina finaste bullar någonsin.

Jag ändrade tre saker från Julias recept, i övrigt hittar ni alla detaljer hos henne. 1) Jag bytte rabarber mot jordgubbar, 2) jag hade två matskedar agave som sötning i kompotten istället för socker och 3) jag hade i en matsked chiafrön i kompotten för att den skulle bli lite mindre rinning.

That’s it. Glad Midsommar på er.

Kommentera mera!


Looking for Something?