Mosade Morötter med Ruccola-Pesto

Jag gillar att göra pesto av sådant som traditionellt inte ingår i en italiensk pesto. Det vill säga, jag byter ut ingredienserna mot sådant som finns hemma. Till slut blir det ju en pesto ändå, bara lite annorlunda än originalet. Pesto kommer ju från det italienska verbet Pestare som betyder just mortla, så egentligen har det inget med smakerna att göra, mer tillvägagångssättet.

Idag har jag bytt ut basilikan mot ruccola, vitlöken mot vårlök och pinjenötterna mot solroskärnor. Det blev en kryddstark pesto som passar utmärkt till en mängd olika rätter.

För att reta upp italienarna ytterligare lite till, valde jag att servera min pesto på ett icke så traditionellt sätt. Istället för pasta blev det morötter som jag ugnsbakade tills mjuka, sedan mosade jag dem och la på en tallrik. Så enkelt, men det är sådan där mat man bara vill proppa munnen full med, med sked (eller slev). Jag toppade morötterna med grekisk yoghurt, pesto, rödlök och gräslök, och resultatet blev en sommarrätt som du kan servera för sig själv eller som sidorätt till något grillat.


Kommentera mera!


Looking for Something?