Cheesecake gjord på Keso & Yoghurt

Vad gör man när man blir sugen på cheesecake men inte har någon färskost hemma? Jo, man hittar på något nytt. Jag har alltid varit förespråkare för att “scarcity feeds creativity”, det vill säga ju färre saker du har hemma, desto mer påhittig blir du. Den här alternativa cheesecaken är ett bevis på det.

Jag använde mig nämligen av keso och grekisk yoghurt istället för färskost. Och eftersom jag hade en flaska pastöriserade äggvitor hemma, använde jag även dem, istället för att knäcka ett helt ägg. Resultatet blev en krämig cheesecake full av protein. Det var inte målet egentligen, men ursäkta mig? Har jag kommit på världens bästa grej? En proteinfylld dessert?

Eller ja, dessert och dessert. Som ni vet gillar jag att göra om mina desserter till frukostar, och just denna cheesecaken passar in i den kategorin. Den innehåller väldigt lite sötningsmedel, men en massa ingredienser som är bra för kroppen, och därför anser jag att den passar in som perfekt start på dagen.

Jag toppade min cheesecake med min körsbärs- och lakritschiasylt. Ett genidrag. Ni behöver inte göra likadant, ni kan lika väl toppa cheesecaken med färska bär eller någon rabarberkompott som ni råkar ha liggandes hemma. Men om ni vill göra som jag, så hittar ni receptet på sylten här.


Kommentera mera!


Looking for Something?