Körsbärssylt med Chiafrön & Lakrits

Världens enklaste sylt gör du av tre komponenter: frukt/bär, chiafrön och agave. Det behövs inget syltsocker eller annat tjaffs. Den här sylten blir dessutom klar på 15 minuter i runda slängar. Perfekt, tycker jag.

Jag har gjort chiasylt massor av gånger tidigare. Och jag varierar ofta frukten och bären. Jordgubbar tillhör vanligheterna. Björnbär är magiskt att göra chiasylt på när du spenderat en dag i skogen och fyllt korgarna med nyplockade björnbär (och byxorna med taggar).

Men en favorit jag ofta återkommer till när det är säsong, är körsbär. Det blir så himla gott som sylt, och jag älskar att toppa gröten med körsbär. Känns lyxigt. Denna gång fick jag syn på min burk med lakritspulver när jag stod och gjorde min chiasylt, och fick direkt ett infall. Resten är historia, skulle man kunna säga, för det visade sig at körsbär och lakrits är en match made in heaven.

Det här måste ni testa! Helst redan igår.


Kommentera mera!


Looking for Something?