Topp 5 bàcari att besöka i Venedig för ett glas vin

Bàcari – de typiska venetianska osteriorna du ska besöka om du vill leva livet som Venedigs lokala invånare. Jag har skrivit en artikel om just bàcari, andar per ombre och cicchetti, som du kan läsa här, men här nedan vill jag istället fokusera på några av mina favoriter som jag besökte senaste jag var på besök i kanalstaden i nordöstra Italien.

Det finns en hel uppsjö bàcari att besöka i Venedig, och det är otroligt svårt att sålla. Jag brukar säga att man inte behöver spendera mer än max två dagar i Venedig för att hinna se det man vill se – men om fokus ska ligga på att besöka stadens alla bàcari, ja då behöver du kanske en livstid.

Här nedan kommer i alla fall mina fem favoriter, och jag längtar redan tills jag får möjlighet att besöka dem igen.


1. Adriatico Mar

Adress: Calle Crosera, 3771
Pris: Cicchetto: € 2,00 | Vin: € 4,50
Varför? Det är sant att detta må vara den dyraste bacaròn jag besökte under mina dagar i Venedig, men den kniper ändå förstaplatsen på grund av tre anledningar: 1) bryggan där du kan slå dig ner är fantastisk mysig, 2) ägarna är kunniga och rekommenderade mig ett o-te-roligt mineralvin från Dolomiterna, och 3) jag åt här den godaste cicchetton någonsin, toppad med baccalà – ett måste att prova when in Venice.


2. Osteria Al Squero

Adress: Dorsoduro, 943
Pris: Cicchetto: € 1,50 | Vin: € 2,00
Varför? Stället har tagit sitt namn från de traditionella venetianska gondolverkstäderna, gli squeri, och här kan du slå dig ner vid kanalen och titta på en av få fortfarande aktiva squeri i staden. Stämningen är lättsam, och personalen är trevlig. Dessutom var cicchetton med pumpakräm och speck en av de godaste jag testade – well, den tugga jag hann med innan en fiskmås kom och snodde resten. Måsjävel.


3. Bacareto da Lele

Adress: Fondamenta dei Tolentini, 183
Pris: Cicchetto: € 1,00 | Vin: € 0,80
Varför? Är det billigt vin du är på jakt efter, ja då har du kommit till rätt plats. Och billigt behöver inte behöva dåligt, jag serverades ett riktigt gott glas Moscato för endast 80 cent – slå det om ni kan. Bacareto da Lele har blivit omåttligt populära, troligen på grund av just nämna anledning, men det tar inte bort det faktum att det är ett riktigt nice ställe att besöka – och det trots att det endast ligger några få steg från stationen.


4. Basegò

Adress: Campo S. Tomà, 2863
Pris: Cicchetto: € 1,50 | Vin: € 3,00
Varför? Egentligen känns det fel att skriva ”Basegò ligger gömt på ett mysigt litet torg” för vart du än beger dig i Venedig kommer du stöta på gulliga barer på små, mysiga torg. Men trots det, så älskade jag atmosfären här. Lugnt och skönt och genuint på något sätt. Basegò kändes också väldigt fräscht och som ett extra plus har de en toalett du som gäst kan låna – något som inte tillhör vanligheterna i Venedig, så passa på!


5. Al Timon

Adress: Fondamenta dei Ormesini, 2754
Pris: Cicchetto: € 1,00 | Aperol Spritz: € 3,00
Varför? Jag märkte direkt att detta var det stället att befinna sig på om man vill hänga med Venedigs lite coolare invånare. Ett inneställe, med andra ord. Fortfarande charmigt, men kanske att servicen och hjärtligheten tappade några poäng. Däremot ligger Al Timon längs en kanal där du hittar en ny bàcaro var femte meter ungefär. Utbudet och med andra ord stort och den goda stämningen är ständigt närvarande.

Kommentera mera!


Looking for Something?