Rostade Tomater med Syrlig Yoghurt

Jag snittar cirka 3 kilo tomater i veckan nu. Skojar inte. De är ju absolut godast denna tid på året, och det är en lyx att ha tillgång till solmogna, italienska, tomater som smakar som en explosion i munnen. Jag äter tomater hela tiden. Snacksar på dem genom dagen. Lägger dem i salladen. Låter dem briljera i en enkel middag. Som den här.

Här här jag bara lagt tomaterna på en plåt. Smaksatt med salt, peppar, torkad oregano och olivolja. Sedan har jag bakat dem på 125 grader i 1,5 timme. Det är den där lååånga tiden i ugnen som gör dem så otroligt goda, ni måste testa.

Jag serverade mina ugnsbakade tomater på enklast möjliga vis. På en syrlig yoghurtbädd och rostat bröd. Den grekiska yoghurten blandande jag ut med lite citronskal, salt och peppar. Enklare än så blir det inte. En perfekt rätt på lata sommardagar.

Kommentera mera!


Looking for Something?