Saffransbullar med Apelsincurd & Pistagenötter

Det vankas snart Lucia. Högsäsong för vår saffranskonsumtion. Är det inte märkligt egentligen, hur vi struntar i saffranet i 11 månader (med undantag för en och annan fiskgryta under sommaren), för att sedan gå helt bananas när december kommer? Saffran förtjänar lite mer kärlek än så. Vi borde inte begränsa oss till stunden innan jul.

Men nu är det som det är. Traditioner ska följas, och själv ökar jag också min saffranskonsumtion när det vankas jul. Även om jag också gör en och annan risotto alla milanese efter flera år i Italien, såklart.När det kommer till lussekatter är jag dock inte världens största fan. Jo, de är ju goda – men är de verkligen sååå goda att de ska få ta rollen som huvudrecept under världens bästa högtid? Jag tycker vi kan utveckla saffransbaket till mer än så.

Här kommer därför det godaste saffransreceptet i mannaminne. En saftig saffransbulle som fylls med hemmagjord apelsincurd. Den toppas sedan med (ännu mer) apelsincurd och som grädde på moset lite hackade pistagenötter. Godaste bullen i år – och då har jag gjort många varianter.


Kommentera mera!


Looking for Something?