Smördeg med Karamelliserad Lök, Stekta Päron & Brie

Grejen med karamelliserad lök är, att det är det yttersta beviset på att tid ibland kan vara den absolut främsta ingrediensen i en rätt. För, när det kommer till just karamelliserad lök, ja då är det inte mycket mer än just löken som ska till. Men. Det behövs däremot nästan en hel timme för att löken ska förvandlas från rå och stickande, till söt och mjuk.

Det är dock helt klart värt väntan.

När du har din karamelliserade lök klar, kan du använda den till mycket. Ett hett tips, är att lägga den som topping i den här veganska hamburgaren (okej, löken steks i smör, så hamburgaren är i så fall inte längre vegansk – men ni som bryr er, vet säkert hur ni kan twerka det receptet).

Eller, så gör ni som jag har gjort här. Rullar in den i smördeg tillsammans med stekta päron och brie. Det blir en ytterst god lunchrulle – eller som mamma sa “hmm, det här skulle funka som förrätt på nyår”. Se där. Inget dåligt betyg inte.


Kommentera mera!


Looking for Something?