Veganska Hamburgare

Veganska hamburgare. Går de att göra goda? Ja men självklart! Att jag ens ställer frågan. Idag finns det så många veganska alternativ på marknaden (är själv ett stort fan av Beyond Burgers vego-biffar), men det går naturligtvis att få till riktigt bra biffar av ingredienser du har hemma.

Linsbiffar tillhör vanligheterna, men många recept jag testat tidigare, tycker jag inte riktigt håller måttet. Så jag tog på mig uppgiften att skapa linsbiffen 2.0. Och jag tror jag lyckades. Miso och rostad tomatpuré ger massor av umami. Finhackade nötter ger substans. Linser ger stadga. Det är en perfekt blandning till en biff. Och det bästa av allt – den håller ihop!

Det bästa med denna burgare dock – det är såsen. Fyra ingredienser som är helt otroliga tillsammans: vegansk majonnäs, Sriracha, soja och cornichoner.

>> Du kan enkelt göra egen vegansk majonnäs hemma, kolla in det här receptet

Kan vi också prata om hur dessa hamburgare är det perfekta after workout-målet. Den perfekta kombinationen av kolhydrater, protein och fett. Varför äta kyckling och ris, när man kan äta hamburgare? Det är den stora frågan.


Kommentera mera!


Looking for Something?