Pasta med Pumpasås & Saltrostade Nötter

Visste ni, att i vissa italienska regioner toppar man sin pasta med ströbröd istället för parmesan? Det är ganska typiskt för cucina povera, fattigmansköket, och faktum är att det fungerar väldigt bra. Nej, det är inte parmesan, men det visar på att man kan skapa smak och texturer med massor av saker, bara man är lite påhittig.

Så idag har jag toppat min pasta med saltrostade nötter. Inte direkt fattigmanskost längre, nötter är väl nästan dyrare än parmesan i vissa fall? Men man behöver inte använda många för att nå ett gott resultat. Och jag måste säga att det är så gott med extra crunch på toppen.

Lät jag parmesanen vara då? Nä. Haha. Jag toppade med den med.

Pumpasåsen. Den är gjord med miso och ricotta. Helt otroligt smakrik och krämig med andra ord. En enkel vardagspasta, som inte alls är italiensk, men det behöver den ju inte vara för att vara god. Testa och se vettja!


Kommentera mera!


Looking for Something?