Söta Arancini med Choklad & Apelsincurd

Vet ni att det går utmärkt att göra risgrynsgröt på risottoris? Jag insåg det en jul i Italien, när allt jag kunde hitta i affärerna var arborioris och carnaroliris – inget grötris i sikte. Men tänker man efter så är det ju rissorter som utgår från samma princip – mycket vätska och lång koktid.

Så, numera gör jag alltid risgrynsgröt med italienskt ris. Jag brukar dessutom byta ut mjölk mot kokosmjölk, det ger både smak och förvandlar gröten till en vegansk gröt – bara positivt med andra ord.

I år fick jag en idé när jag ville fortsätta på det italienska temat. Nämligen att förädla gröten ytterligare och göra arancini. Och inte vilka arancini som helst, utan söta arancini. Fyllda med choklad. Serverade med apelsincurd som jag hade över från att ha gjort de här saffransbullarna. Det blev en perfekt kombination av sött och syrligt. En bra dessert att servera i jul, när ni tröttnat på att äta risgrynsgröt med sked.

Åh. By the way. Apelsincurden gör jag genom att följa detta recept på lemoncurd – bara byt ut citronsaften mot 1 dl apelsinsaft.


Kommentera mera!


Looking for Something?