Saffransscones med Pistagenötter & Apelsin

Glad andra advent hörrni! Jag hade planer på att gå upp tidigt, baka saffransscones och mysa till det vid frukosten. Blev det så? Nej, inte riktigt. Jag sov mig igenom hela morgonen, ibland blir det liksom så. Men vad gör det. Som tur var, hade jag redan provbakat dem igår, och det fanns några kvar. Heja!

Saffransscones kan man dock äta när som helst på dagen, och just dessa passar lika perfekt till fikat som till frukost. Så det är mitt tips till er idag. Bjud familjen på adventsfika. Servera de här saffranssconsen med pistagenötter och apelsinskal, och ingen kommer gå därifrån besviken.

Jag fick dessutom hem min italienska matbox från Fragrante häromdagen, och i den låg en burk pistagekräm. Holy moly vad den är god. Kan äta med sked. Men, i just detta fall serverade jag den till mina nybakade scones – det kan du också göra (in och beställ lådan direkt).

Gillar du inte saffran, men ändå vill äta scones, kan du göra de här kanelbullesconesen istället.


Kommentera mera!


Looking for Something?