Sega Saffranskakor med Vit Choklad & Pistagenötter

Jag har länge försökt få till det perfekta receptet på chocolate chip cookies. Det har tagit sin lilla tid, men nu har jag kommit på knepet – och eftersom det är december och snart Lucia, fick den här versionen pimpas med både saffran, vit choklad och pistagenötter.

Så, till knepen. För att få till kakor som är sådär perfekt sega och gojsiga i mitten, men samtidigt tuggiga och krispiga på kanterna, gäller det först och främst att inte överarbeta degen. När du väl har fått till en deg som egentligen mest liknar brödsmulor, då ska du inte rulla ihop degen till bollar, utan trycka ihop den. Väg bollarna, de ska vara ganska stora och väga 125 gram styck.

Nästa steg, som är av yttersta vikt, är att du fryser degen när du tryckt ihop degen till bollar. När du sedan bakar dem, tar du dem direkt från frysen, lägger på plåt och bakar exakt 16 minuter på 190 grader. Just att de bakas direkt från frysen, gör att kanterna blir krispiga medan mitten förblir mjuk och seg.

När du tar ut saffranskakorna från ugnen, kommer det se ut som att de inte är klara. Det är därför du måste ge dem cirka 30 minuter att svalna. När du sedan delar dem är de perfekta – jag lovar!

De här kakorna var helt otroliga – och jag kommer lätt göra dem i många olika versioner. Men nu till jul, håller jag mig till den här saffransversionen!

>> Gillar du chocolate chip cookies, tycker jag också du ska testa den här varianten i skål!


Kommentera mera!


Looking for Something?