Lussepizza med Mascarpone & Päron

Man kan lugn säga att jag använt min beskärda del saffran i år. Sedan jag kom hem till Skåne för några veckor sedan, har mitt flöde på Instagram förvandlats till en gul symfoni, med den ena saffranskreationen efter den andra. Jag kunde liksom inte stoppa mig själv. Saffran är ju magiskt gott – och dessutom har jag haft en miljon idéer att förverkliga.

En sak jag dock inte gjort många av, är lussekatter. De är goda, absolut, men det finns ju hundra grejer du kan göra med saffran, som är betydligt godare. Idag valde jag att ta min italiensk-svenska tillvaro ett steg längre, och gjorde därför pizzor. Söta saffranspizzor med mascarpone och päron. Hur gott låter inte det om jag får fråga?Degen jag använde mig av är samma som till de här saffransbullarna med apelsincurd. Det är världens bästa deg. Går att variera i oändlighet. Och ja – jag gjorde faktiskt ett gäng lussekatter idag också. Pizzorna är nämligen lite svåra att frysa, så om du vet med dig att du inte kommer äta 15 pizzor (vilket jag inte rekommenderar dig att göra), så tycker jag du ska göra det antal pizzor du har behov av, sedan snurrar du lussekatter av rester. Deal?

Glad Lucia på er – hoppas ni har haft ett mysigt firande, trots att vi inte kunde uppleva Lucia live i år. Vill ni se mitt Luciafirande i Milano förra året – så finns det ett inlägg på Instagram om just det.


Kommentera mera!


Looking for Something?