Pannkaksmuffins

Det fanns en tid då jag gjorde kreativa frukostar varje morgon. Ibland var jag så exalterad över en frukost-idé att jag hade svårt att somna på kvällen (det är sant). Om du går långt bak i mitt flöde på Instagram, ser du bevisen på detta. Där hittar du alla tänkbara frukostar – från nytänkande idéer till snygga smoothiebowls.

Den senaste tiden har jag dock tappat det lite. Jag har mest ätit yoghurt/kvarg och frukt till frukost. Jag vet inte varför det blivit så. Brist på idéer kanske. Eller nej. Egentligen har jag inte brist på idéer. Jag har bara inte orkat ta tag i att göra dem. Jag ska helt ärligt erkänna att det beror på att jag just nu befinner mig i Sverige. Även om mitt kök är minimalt i Milano, så är det där jag får mest inspiration till att laga mat, oavsett om det är frukost, lunch eller middag. I Sverige gör jag det istället lättare för mig.

Nåväl, med det sagt bröt jag faktiskt mönstret häromdagen. Jag blev så otroligt sugen på pannkaka i någon form, och bestämde mig för att göra pannkaksmuffins. Pannkaksmuffins är på sätt och vis bara ugnspannkaka i annan form, men med en stor skillnad: fluffet. I och med att du vispar äggvitan för sig, puffar pannkaksmuffinsen upp sig som en sufflé i ugnen. Resultatet blir en frukost-muffin som du kan toppa med precis vad du vill. Vill du, kan du också toppa dem med glass och servera till dessert. Oändliga möjligheter.

>> Gillar du pannkakor som fluffar upp sig i ugnen, kan du även testa det här receptet på Dutch Baby


Kommentera mera!


Looking for Something?