Dutch Baby aka Dutch Pancake

Ska man göra pannkaka, kan man lika bra göra det ordentligt. Därför kommer här receptet på en så kallad Dutch Baby, världens bästa pannis! Det bästa med denna, är nog ändå att du slipper stå framför spisen och steka pannkaka efter pannkaka… istället blandar du bara ihop smeten, häller ner den i en gjutjärnspanna och slänger in den i ugnen. Tjugo minuter senare är frukosten redo.

Och vilken frukost sedan!

Jag har gjutjärnspannor i olika storlekar, och jag kan verkligen rekommendera dig att investera i en liten om du, liksom jag, ofta lagar mat endast till en person. Till detta recept använde jag en panna som var 12 cm i diameter. Du kan dock naturligtvis dubbla receptet och göra pannkaka till flera, och då rekommenderar jag en panna som är cirka 22 cm i diameter. Mina kommer från Lodge Cast Iron Sverige och jag älskar dem!


Kommentera mera!


Looking for Something?