Parmesanhummus med Kronärtskockor

Jag älskar hummus! Det är den perfekta basen till en enkel lunch som kan toppas med precis vad som helst. Dessutom kan hummusen i sig smaksättas på en miljon olika vis. Jag har tidigare exempelvis gjort en pumpahummus med brynt smör och salvia, och en hummus med shiitake och chiliolja. Båda otroliga.

Och ja, kollar ni in de gamla recepten så ser ni att jag har använt exakt samma tallrik till alla, inklusive dagens recept. Jag utnämner här med denna tallrik till första hummustallrik.

Dagens hummus då. Den är smaksatt med parmesan. Hur kan det ha tagit mig nästan 33 år i livet, innan jag insåg att parmesanhummus borde vara en grej. Jag toppar min med stekta kronärtskockor för… well, varför inte? Parmesankrämen på toppen är pricken över i. Det här är verkligen en lyxig hummus, på så många sätt och vis!


Kommentera mera!


Looking for Something?